Zanedlouho se bude konat již 4. ročník benefičního hudebního festivalu VOX. Možná o něm slyšíte poprvé, možná přemýšlíte o tom, zda se na něj vypravit. Následující řádky se pokusí vám tuto pražskou duchovně-hudební akci přiblížit.
VOX 007 chce přinést průřez tím nejlepším z tvorby hudebních skupin reflektujících poselství evangelia. Volně navazuje na deset ročníků festivalu Vox Clamantis, který se v 90. letech stal známou, kvalitní a žánrově pestrou přehlídkou domácích i zahraničních účinkujících. Hudba prezentovaná na VOXu by měla být vyjádřením svobody uměleckého projevu bez hranic konfesí.

Novinkou loňského ročníku byla soutěž „Nová tvář VOXu“. Ta se setkala s velkou odezvou jak na straně soutěžících, tak i publika. Soutěž byla tedy vyhlášena i pro tento ročník a během festivalového dne proběhne její finále. Porota, složená z hudebníků a hudebních publicistů, vybrala ze zaslaných bezmála třiceti demosnímků méně známých českých skupin tři interprety – Blue Zebra 3, Jéňa a MPK, kterým bude umožněno na VOXu krátké vystoupení. Hlasováním posluchačů a porotou bude na festivalu určen vítěz soutěže, kterému pořadatelé zajistí jeden nahrávací den ve studiu zdarma.

V hlavním programu festivalu vystoupí skupiny i sólisté v žánrovém rozmezí od jazz-folku s prvky latiny – Bezefšeho, přes pop – Gina, pop-rock – Boudapsova, rock a hard-rock – Prorock a Manahem až po mix-core – Maranatha. Na festivalu se představí také dva zahraniční hosté – anglický písničkář John de Jong a slovenská worshipová skupina Timothy.

Pořadateli akce jsou Sdružení Pyramida, Arcidiecézní centrum pro mládež Praha spolu s hudebním vydavatelstvím Rosa. VOX má již tradičně podporu Společnosti pro duchovní hudbu a Psalteria. Benefiční výtěžek festivalu bude věnován Centru sociálních služeb v Praze 11 – Jižní Město.

Festival se koná v sobotu 10. 11. 2007 od 14 do 22 hodin, premiérově v nových prostorách Komunitního centra Matky Terezy, ul. U modré školy v Praze 11 (metro C – Háje).

Na oficiálním webu festivalu www.vox.signaly.cz najdete mnoho dalšího – historii festivalu, profily účinkujících a časový rozvrh letošního ročníku, informace o finále soutěže „Nová tvář“, a také formulář sloužící k rezervaci vstupenek a ubytování či diskusní fórum. Těšíme se, milí čtenáři, že si najdete cestu nejen na tento web, ale i na festival samotný...

VOX-team