Dotaz: "žít jako znamení", jak?
Dnes?
V naší zemi?
Poraďte nám.
Odpověď Adrián Pavel Zemek OPraem.:

Uvědomovat si dary, které nám Bůh dává, radovat se z nich, ptát se, jak mohu posloužit někomu, kdo je v mé blízkosti a potřebuje to, pěstovat hodnotné setkávání s druhými, zapojit se do života církve.



Dotaz: Dobrý den, otče,chci Vám položit dotaz,který možná dostáváte často,možná mi nebudete moci ani konkrétně odpovědět. Již nějakou dobu mám pocit,že ve svém životě zažívám určitou "krizi víry", jsem spíše introvert a pesimista, matka dvou malých dětí-(6 let a 3 roky)- Bohu díky, zdravých, veselých, i když taky dost divokých a "náročných",vím,že pro růst víry své i víry v rodině příliš nedělám(manžel je také věřící),i když se snažím věnovat ve volných chvílích modlitbě, Písmu svatému, přesto mám v sobě intenzivní pocit vyprahlosti a zbytečnosti,zmatku. Nemáte,prosím,nějaký "osvědčený recept" či radu,jak se znovu naladit na ty správné "vlny Boží". Mockrát děkuji za odpověď a přeji hojnost Božího požehnání.

Odpověď Adrián Pavel Zemek OPraem.:

V každé životní situaci a stavu bude náš život s Bohem vypadat trochu jinak. Vždyť jiné možnosti k modlitbě a četbě Písma či další duchovní literatury má kněz bez odpovědnosti za vlastní rodinu nebo řeholnice v klášteře a jiné matka či otec dětí. Hledejte správně vyváženou zbožnost – není to jen v délce modliteb, ale více v upřímnosti před Bohem a v úsilí žít v pokoji s lidmi. Nezapomeňte, že i o Vás osobně má dobrý Bůh zájem, chce Vaše štěstí, má Vás rád. Stavějte na této jeho lásce… Vhodné je také přátelit se s dalšími rodinami praktikujících věřících, povzbuzovat se a čerpat ve společenství.



Dotazy a odpovědi jsou převzaty z internetového rozhovoru s Adrianem Zamkem na téma: "Proč dnes hledat Boha". Díky velkému množství dotazů přislíbil P. Zemek v rozhovoru někdy pokračovat...


Proč dnes hledat Boha?
Záznam online rozhovoru s P. Adrianem Zemkem