Ježíš Kristus je Pánem minulosti, přítomnosti i budoucnosti. On nepůsobil jen v minulosti, působí i dnes a bude působit v budoucnosti! On je pánem dějin. A to i osobních dějin a budoucnosti každého z nás.
 
Pokud nás zneklidňuje budoucnost a znemožňuje žít naplno přítomnost, je to jedinečná příležitost hledět s nadějí a důvěrou k Ježíši. On je tím, kdo stojí po boku každého z nás, na naší straně! Modlitba - spojení s ním se může stát pevnou půdou pod nohama, může se stát nadějí a oporou pro vždy nejistou budoucnost!

Nevíme, co nám a našemu okolí budoucnost přinese, ale jedno můžeme vědět jistě: budoucnost každého z nás je v jeho rukou, ať už by nás potkalo cokoliv. V něm se budoucnost stává jistotou.

Ježíši, odevzdávám se do Tvých rukou. Dávám Ti své problémy, pocity, myšlenky, plány a svou budoucnost. Buď centrem a Pánem mého života. Uč mě chodit po Tvých cestách, které mají cíl. Uč mě modlitbě, spojení s Tebou a dávej mi citlivost pro Tvé vedení. Daruj mi svůj pokoj, dej, ať sebe a svůj život dokážu s důvěrou vložit do Tvých rukou. Amen