Od neděle 2. listopadu pobývá v ČR polský kněz a spisovatel Józef Augustyn. Jeho program začal pětidenními kněžskými exerciciemi na Velehradě pro osm desítek kněží z České republiky a Slovenska. Na Velehradě je Augustyn již počtvrté: "Mám-li být upřímný, setkání v České republice jsou pro mne dokonalá. Lidi tady naprosto přesně vědí, oč jim jde a proto můžeme navázat okamžitý kontakt. Letos jsem dával exercicie na dvou nebo třech místech ve Spojených státech amerických a vytvořit kontakt bylo strašně těžké. Posluchači nevěděli, co po mě chtějí a tak ani já nevěděl, co bych jim mohl dát."
Augustynův program pokračuje od 7. 11. dvoudenní víkendovou rekolekcí v Pastoračním středisku sv. Vojtěcha v Praze.
V dejvickém kostele sv. Vojtěcha proběhne v pátek 7. listopadu od 18 hodin bohoslužba, po které vystoupí před publikum J. Augustyn se svou první přednáškou. Hlavním tématem pražského setkání přitom bude touha po lásce. "Všichni si přejeme být milováni. Existenciálně duchovně - filozofický pohled na tuto naši touhu ale chybí," řekl nám J. Augustyn. "Dnes se tato potřeba hodně zdůrazňuje ve světle psychologie, ale když ji člověk chce řešit jen takto, může se snadno dostat do určité pasti. Touha po lásce se neskládá jen z emocionálních procesů, ale je vlastní podstatou člověka. Dá se říct, že člověk je konstituován láskou."

Józef Augustyn (nar. 1950) je autorem několika desítek publikací a více než stovky odborných článků. Jeho díla jsou překládána do ruštiny, ukrajinštiny, slovenštiny a češtiny. Karmelitánské nakladatelství vydalo přes 20 Augustynových knih a 3 kazety tlumočené do češtiny z jeho přednášek a rekolekcí. I tentokrát přijel J. Augustyn do české republiky na pozvání Karmelitánského nakladatelství, průvodcem při jeho pobytu je mu ředitel nakladatelství Jan Fatka.
Rekolekce v Pastoračním středisku v Praze - Dejvicích je z kapacitních důvodů pouze pro přihlášené. Přihlásit se, ev. zjistit zda je ještě volné místo, můžete mailem kancelar.ps@centrum.cz, či telefonicky: 220 181 754.