Láska není pocit, pocit je třeba štěstí. Láska není emoce, emoce je třeba hněv. Láska není ani stav mysli, stav mysli je například zmatek. Láska může zahrnovat pocity, emoce, může vás zanechat v určitém stavu mysli, ale podstatou lásky je rozhodnutí.
 
Láska vidí nedokonalosti, hříchy a selhání a říká: „I přesto Tě chci milovat.“ Svět říká: „Milovat znamená nikdy nemuset prosit za odpuštění.“ To je lež. Všichni manželé vám dosvědčí, že když milujete, musíte se hodně omlouvat.

Svět říká: „Láska – to znamená dávat i brát.“ To je pravda jen z poloviny. Láska znamená dávat. „Brát“ přidáváme jen ze strachu. Bojíme se, že ten druhý nebude naši lásku opětovat nebo že ji zneužije. Bojíme se, že nám nic nezůstane. Na kříži, nejlepším příkladu skutečné lásky, který máme, není žádné „brát“.

Svět říká: „Lásku si nekoupíš za žádnou cenu.“ Omyl. Láska má obrovskou cenu, ale Ježíš ten účet zaplatil za nás.

Svět říká: „Lásku nedostaneš zdarma na stříbrném podnose.“ Ale ano. Láska se ti naservíruje ve zlatém svatostánku každého kostela, kde na nás čeká, abychom se klaněli a adorovali a abychom zde nalezli útěchu a sílu.

Svět nám říká: „Láska neroste na stromech“ – ale láska vyrostla na stromu Kalvárie v ten den, kdy Ježíšova krev omyla tvář země

Převzato z knihy Crash test.