Od tohoto roku otcové pallotini ze Staré Boleslavi začínají vydávat v Čechách, na Moravě a Slezsku nový náboženský časopis „Apoštol Božího milosrdenství“. Časopis bude vycházet čtyřikrát ročně. První číslo by mělo být slavnostně představeno ve Staré Boleslavi o první neděli po Velikonocích.
Tento den, letos 23. dubna 2006, se v Církvi slaví svátek Božího milosrdenství. Je to také přesně rok po smrti Jana Pavla II, který zemřel v podvečer tohoto svátku. Časopis je barevný, 32 stránkový a bude přinášet články o Božím milosrdenství a také informovat o poselství, která dostala svatá Faustina Kowalská.

„Nechceme však psát jen o sestře Faustině a ukazovat úctu k Božímu milosrdenství pouze skrze její zjevení, ale chceme především všem připomenout, že Bůh je milosrdný. A to je hlavní poselství, které časopis nese. Má to být v dnešní době, ve které je tolik pesimismu a tolika lidem chybí smysl života, jakási „injekce“ optimismu, radosti a pokoje. Mnoho našich osobních problémů ve víře vyplývá přeci z toho, že v sobě nosíme špatný obraz Boha. Bůh, který trestá, přísný Otec, to jsou jen některé představy o Bohu. Proto chceme pomocí tohoto časopisu opakovaně prožívat zjevení Boha milosrdného a milujícího. Dobře to vyjádřil pan kardinál Miloslav Vlk ve svém úvodním slově k tomuto časopisu, když napsal, že „milosrdný a „slabý“, ukřižovaný a opuštěný Bůh – to je tvář Boží pro dnešní dobu…“. Když si to člověk uvědomí a uvěří tomu, že Bůh je milosrdný, je schopen se také on sám stát milosrdným. A to je dalším cílem časopisu - formovat a vybízet k praktikování milosrdenství, doprovázet nás k tomu, abychom se podívali milosrdným pohledem nejen na lidi ale také na sebe. Tento pohled potřebuje každý, aby se nedíval na svůj život pesimisticky, ale aby v sobě znovu a znovu nacházel poklady dobra, a neklesal na duchu. Náš řád pallotinů úspěšně vydává tento časopis v mnoha zemích světa, proto věříme, že i v Čechách najde své čtenáře.“ - říká P. Wojciech Zubkowicz, šéfredaktor časopisu.

Časopis je možné objednávat již dnes na adrese: Společnost katolického apoštolátu, Lázeňská 61, 250 02 Stará Boleslav, tel. 326 910 552, mobil: 774 521 531, fax: 326 910 551, email: objednavky@apostol.cz. Na internetové stránce: www.apostol.cz najdete objednací formulář. Cena časopisu není stanovená, pravidelné zasílání časopisu na celý rok získáte zasláním dobrovolného příspěvku na účet Společnosti katolického apoštolátu: 35-6219210237/0100, nejlépe pomocí poštovní poukázky typu A. Časopis by se měl objevit již v dubnu také ve většině kostelech České republiky.