Brno: Ve dnech 20. – 22. května 2011 proběhne v Novém Městě na Moravě a u kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích první národní kongres o Božím milosrdenství v České republice.
Kongres se bude konat pod záštitou brněnského biskupa, Mons. ThLic. Vojtěcha Cikrleho, organizací byla pověřena Společnost katolického apoštolátu – pallotini.

Jak uvádí P. Wojciech Zubkowicz SAC, hlavní koordinátor akce: „Založení tradice celosvětových kongresů o Božím milosrdenství započala iniciativa vídeňského arcibiskupa, kardinála Christopha Schönborna, díky níž byl realizován 1. světový kongres konaný v Římě v dubnu roku 2008. Kardinál Schönborn vysvětlil, že myšlenka kongresů o Božím milosrdenství vznikla už v roce 2002, kdy Svatý otec Jan Pavel II. zasvětil svět Božímu milosrdenství při posvěcení baziliky Božího milosrdenství v Lagiewnikach. Idea kongresů předpokládá, že se kongresy budou konat cyklicky na úrovni světové, kontinentální, státní a také třeba diecézní. Jejich cílem je oživení reflexe Božího milosrdenství v církvi.“

Mezi prvním světovým kongresem, který se konal v Římě v roce 2008, a druhým světovým kongresem, který se bude konat v Krakově na podzim roku 2011, se po celém světě uskutečnily kongresy kontinentální a národní v mnoha jednotlivých zemích.

Letošní první národní kongres v České republice ukonči slavnostní bohoslužba, které bude předsedat olomoucký arcibiskup a metropolita moravský Jan Graubner. Mše se zasvěcením Božímu milosrdenství proběhne v neděli 22. května 2011 od 16.00 hodin u kostela ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě.

Přihlásit se k účasti na kongrese je možné na tel. čísle: 566 502 855, nebo emailem: info@slavkovice.cz Prosíme, uveďte, zda máte zájem o informace ohledně ubytování a stravování a pokud je to možné, zanechejte na sebe telefonické spojení. Rozhoduje pořadí přihlášek. Další informace najdete na: www.slavkovice.cz.