Ve čtvrtek večer se rozezní mnohé kostelní zvony. Proč? V předvečer státního svátku a zároveň slavnosti svatého Václava nás vybízejí ke společné modlitbě za náš národ.

Ve čtvrtek 27.9.2012 v 16:00
proběhne setkání na Václavském náměstí

K této modlitbě zve také primas český, kardinál Dominik Duka. Pokud jste z Prahy, můžete už v 16h zavítat na Václavské náměstí, kde se pod sochou sv. Václava bude konat Svatováclavské duchovní zastavení, kterému bude kardinál Duka předsedat.

Od 19h se všude rozezní zvony

Zhruba od 19h se pak všude rozezní zvony, aby nás vytrhly ze shonu a připomněly nám, že je čas se zastavit a prosit za náš národ. Všichni sledujeme s různou mírou znepokojení dění v naší zemi. Některé věci můžeme měnit sami, některé ne. Všechny naše obavy a trápení ale můžeme předložit Bohu. „Všechnu ‚svou starost vložte na něj‘, neboť mu na vás záleží“ (1. list Petrův 5,7).

Spojme se ke společné modlitbě od 19 do 20h

Spojme se všichni aspoň v tuto jedinou hodinu, ve čtvrtek 27. 9. 2012 od 19 do 20h, ve společné přímluvě. Každý tam, kde se budeme nacházet, způsobem, který nám bude vyhovovat. Sami, nebo ve společenství, společně s rodinou, nebo s celou farností, ve svém modlitebním koutku, nebo na ulici uprostřed davu. Vyzvánění zvonů může pozvednout naše srdce k Bohu, abychom před ním otevřeli své obavy, trápení, své prosby, ale i díky.

Společná modlitba
i přes internet (na www.vira.cz)

Ke společné modlitbě nabízíme i prostor zde, na našem webu vira.cz (a pastorace.cz). Jako inspiraci k modlitbě zveřejníme ve čtvrtek tematický okruh oblastí, za které chceme společně prosit. Pokud vnímáte, že se Vás nějaký problém v naší zemi zvlášť dotýká, napište nám jej na adresu modlitbazanarod@vira.cz. Zařadíme je do společných přímluv.

Můžeme spojit v modlitbě i přímo pomocí internetu – nabízíme možnost připojit se k modlitbě naší redakce. Ve čtvrtek 27. 9. 2012 od 19 do 20h se budeme také v naší redakci přimlouvat za náš národ. V průběhu této modlitby budeme na webu zveřejňovat další přímluvy a témata k modlitbě (i na základě podnětů od našich čtenářů) . Budete-li se v té době nacházet u internetu, můžete se tak spojit s námi v modlitbě přímo u obrazovek svých počítačů.

 

„V každý čas se v Duchu svatém modlete a proste,
bděte na modlitbách
a vytrvale se přimlouvejte
za všechny“
(Efezským 6,18).