Třetí číslo časopisu Dingir je zaměřeno na mezináboženské vztahy.
Ivan Štampach se zde v článku „Abrahámovská ekuména“ zabývá možnostmi dialogu mezi třemi monoteistickými náboženstvími, jež spojuje osoba Abraháma, mezi křesťany, židy a muslimy, v článku „Mezináboženské vztahy“ představuje současné pohledy na mezináboženský dialog, náboženský exkluzivismus, pluralismus, inkluzivismus a dialogický model.
Dva články jsou spojeny se jménem světoznámého katolického teologa Hanse Künga. V prvním, „Ekumenický institut Hanse Künga“, podává Pavel Šíma stručnou zprávu o vývoji tohoto institutu, v druhém, „Hans Küng a dialog náboženství“, pojednává Pavel Hošek o Küngově teologickém přístupu k mezináboženskému dialogu.

Katolickou církev zde zastupují Ctirad V. Pospíšil a Michal Semín. Pospíšil se v článku „Křesťané v dialogu“ věnuje především ekumenické praxi, jak ji poznal od svých řádových spolubratří působících na misiích v Palestině a Ugandě. Michal Semín se k ekumenismu staví velmi kriticky, což značí již název jeho příspěvku „Kritičtí k dialogu“. K tématu časopisu je zaměřen také rozhovor s Tomášem Halíkem („S pořádně odřenou kůží“), vedený Pavlem Hoškem.


***

Další texty k tématu Jednota, ekumena, ekumenismus.


Další texty k tématu komunikace.