Manželství, rodina a etika
Hlavní témata:
Muž a žena v manželství. Embryonální a dospělé kmenové buňky. Terapeutické a reprodukční klonování. Genetické poradenství. Plánované rodičovství. Zdravotně sociální problémy současné rodiny. Zdravé rodičovství. Péče o nemocné doma a v instituci.
Přednášející

Ředitel Institutu pro manželství a rodinu ve Vídni Dr. Günter Danhel, biskup Mons. Anthony Fisher z Austrálie, poslanec Ing. Tomáš Kvapil, předseda Společnosti pro lékařskou etiku České lékařské společnosti MUDr. PhMgr. Jan Payne, děkan Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci doc. Petr Chalupa, Th.D., přednosta Biologického ústavu LF MU v Brně prof. MUDr. Augustin Svoboda, CSc., dále MUDr. Marie Svatošová, MUDr. Tomáš Lajkep, Ph.D., PhDr. Jaroslav Šturma, CSc., Mons. Jiří Mikulášek, doc. Albert J. Beneš, Th.D., doc. Dr. Rudolf Smahel, Th.D., Dr. Ing. Eduard Krumpolc, CSc., Th.D., ThLic. MUDr. Bogdan Sikora, PhDr. Pavel Navrátil, PhD., a další.



Další informace

Konference se koná v Kongresovém centru Masarykovy univerzity a v budově Církevní střední zdravotnické školy v Brně na Grohově ulici a je určena širšímu okruhu zájemců. Účastnický poplatek činí 330 Kč a zahrnuje také Sborník přednášek a abstrakt. Podrobnější informace: www.volny.cz/bioetika.



Přihlášky

Do 22.9.2004, nejlépe e-mailem na adrese bioetika@volny.cz, případně poštou na adrese Hippokrates, Míčkova 59, 614 00 Brno.


Konferenci pořádá:
Bioetické centrum Hippokrates, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, Biskupství brněnské, Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje a další instituce pořádají pod záštitou rektora Masarykovy univerzity v Brně prof. PhDr. Petra Fialy, CSc.