Významná osobnost pro religionistické zkoumání oblasti nových náboženských hnutí, autor celosvětově proslulé knihy Krize svědomí, Raymond Franz navštíví v rámci svého evropského turné v říjnu 2007 Prahu. Raymond Franz je bývalým členem nejvyššího ústředí svědků Jehovových (tzv. vedoucího sboru) a je dosud jediným, kdo promluvil o rozhodovacích mechanismech tohoto několikačlenného orgánu, který silně ovlivňuje životy miliónů svědků Jehovových na celém světě. V Praze bude přítomen uvedení českého vydání své druhé knihy Hledání křesťanské svobody, která ukazuje, jak proniklo nahlodávání svobody do raného křesťanství, a jak se objevuje v církvi i dnes.
Na příkladu svědků Jehovových je znázorněno, jak se loajalita k církevní organizaci může stát důležitější než víra. Kniha není určena jen zájemcům o pozadí víry svědků Jehovových, ale upozorňuje i v obecné rovině, jak mechanismus manipulace může působit v jakékoliv skupině.
Kniha „Hledání“ vychází v říjnu t.r. v Nakladatelství Alfa v prvním českém vydání.

Pan Franz díky své publikační činnosti osvobodil na celém světě tisíce spoutaných myslí, protože mnohým svědkům pomohly zákulisní informace k tomu, aby se vymanili z nadvlády brooklynského ústředí.

Kromě jiného bude Raymond Franz hlavním hostem na veřejnosti přístupném semináři pořádaném Společností pro studium sekt a nových náboženských směrů 11. října 2007. Po něm bude následovat tisková konference.

Seminář se bude konat 11. října 2007 od 17:00 do 19:30 v posluchárně Evangelické teologické fakulty UK v Praze (Černá 9, Praha 1, 1. patro, velká posluchárna). Bude veden v českém jazyce (s překladem z angličtiny) formou moderované diskuse s otázkami z publika.

Po skončení semináře bude od 19:30 R. Franz odpovídat na otázky novinářů na tiskové konferenci (ve vedlejším sále).


Michal Malý,
Server www.straznavez.cz, Nezávislé informační fórum o Společnosti Strážná věž a svědcích Jehovových

a

PhDr. Zdeněk Vojtíšek, Th. D.
Společnosti pro studium sekt a nových náboženských směrů, www.sekty.cz

Další informace lze též získat na www.straznavez.cz - http://www.straznavez.cz/Zdomova/Franz_tiskovazprava.htm

Žádosti o rozhovor s panem Raymondem Franzem nebo o další informace adresujte prosím na straznavez@centrum.cz nebo přímo Michalu Malému, michal.m.maly@seznam.cz .