V sobotu 12. června proběhne Setkání přátel KŘIŽOVATKY v Příchovicích. Na oslavách 25. narozenin Centra pro děti a mládež KŘIŽOVATKA se očekává více než 250 lidí. Realizaci setkání zajišťují samotní návštěvníci Centra.
„Závěrečné přípravy slavnosti jsou v plném proudu,“ říká současný ředitel, Mgr. Vladimír Novák, „režie setkání je v rukou minulých i současných návštěvníků Centra, tedy lidí mezi 20-ti a 50-ti lety.“ Mnozí z mladých jsou dětmi první generace, která Centrem prošla.

Setkání se zahájí v 10:30 děkovnou mší v kostele sv. Víta, kde proběhne i odpolední program. Mládežnická divadelní vystoupení budou proložena hudebními uměleckými výkony, zpěvem a choreografií. Ve venkovních prostorách KŘIŽOVATKY je pro děti pripraven malý řetízkový kolotoč, ktery poskytl úřad Příchovic.

Oslavy proběhnou za účasti zakladatele Centra P. Miroslava Šimáčka, kardinála Miloslava Vlka a některych zástupců oblastní městské a veřejné zprávy.

Centrum pro děti a mládež KŘIŽOVATKA se stalo inspirací pro obdobná centra v dalších krajích České republiky a na Slovensku. Prezentace KŘIŽOVATKY přinesla značný ohlas i v zemích jako je Německo a Itálie.

K účasti na oslavách jste srdečne zváni.
Kateřina Kubíčková



Více informací naleznete na:
http://www.krizovatka.euweb.cz/

V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:

Kateřina Kubíčková
tisková referentka
sdružení KŘIŽOVATKA
KubickovaKateřina@seznam.cz

Vladimír Novák
ředitel centra
sdružení KŘIŽOVATKA
dczm.krizovatka@quick.cz