Dominikánský klášter a farnost u kostela sv. Jiljí, Husova 8, Praha 1 pořádá ve dnech 5. a 6. dubna 2003 seminář P. Michaela Marsche, OP: "Být prostě člověkem. Důvody a souvislosti Božího vtělení."
Stále více lidí se ptá: "Kdo jsem? A kdo mě miluje?" Necítím-li se milován, hledám uznání skrze výkon. Moje práce je potom sice oceňovaná, ale zůstávám přesto sám. I když se zkouším za své odmítnutí mstít, skrývá se za tím stále ještě výkřik touhy po lásce. Za každým hledáním je ukrytá nenaplněná touha. Za každou vášní stojí nevyřešené utrpení.

Náš čtyřdílný seminář chce ukázat na událostech z Ježíšova života, že se Bůh bible stal člověkem z lásky k lidem. Boží lidství nebylo méně problematické než naše. Nenacházel o nic více jistoty a bezpečí než my. Také neměl žádné recepty, jak se vyrovnat s utrpením. Ale naučil nás proměňovat utrpení odevzdaností v lásce. "Utrpení v lásce už není utrpení", nechává říci svatého faráře z Arsu.

Seminář se obrací na všechny, kteří stále ještě hledají hodnotu a důstojnost lidství v každodenním životě u sebe i u jiných.


* * *


Dominikánský kněz a psychoterapeut P. Michael Marsch seznámil českou veřejnost s příběhem svého života včetně vlastního uzdravení z nevyléčitelné nemoci postupně přetékajícího do služby uzdravování v církvi v souboru životopisných rozhovorů "Uzdravení skrze víru", vyšla u nás i jeho publikace "Uzdravování skrze svátosti". Věnuje se celoživotnímu procesu uzdravení, který nazývá "terapií Ducha svatého". Uzdravení celého člověka skrze setkání s Ježíšem a cesta následování je také tématem jeho přednášek založených na osobní zkušenosti, církevní tradici a biblické zvěsti.

* * *

Program semináře bude v sobotu 5. 4. probíhat od 9.00 (s přestávkou na oběd) a zakončen bude mší svatou od 18.30 a nešporami. V neděli 6. 4. bude pokračovat od 9.00 a ukončen bude mší svatou od 10.30. Počet účastníků semináře je omezen, proto je třeba se předem přihlásit na e-mailové adrese sv.jilji@op.cz nebo v neděli a ve středu po nešporách v sakristii kostela sv. Jiljí, Praha 1, Husova 8