Christoph Kardinal Schönborn OP
Katechismus pro mladé zprostředkovává úhrn katolické víry, tak jak byla předložena Katechismem katolické církve, ovšem jazykem přiměřeným mladému člověku, a nemá v úmyslu ani se nesnaží bezpodmínečně vyčerpat všechny jeho obsahy. Kniha je psána formou otázek a odpovědí, za každou odpovědí jsou v hranatých závorkách připojeny číselné odkazy na články v Katechismu katolické církve pro další upřesnění a prohloubení.
Následný komentář má čtenářům poskytnout dodatečnou pomoc, aby dokázali lépe pochopit danou otázku a její význam pro vlastní život. Katechismus pro mladé navíc nabízí v průběžném postranním sloupci doplňující texty, jako jsou shrnující definice, citáty z Písma svatého, citáty svatých a spolehlivých učitelů víry. V samém závěru najdeme věcný a jmenný rejstřík, který umožňuje snadno si vyhledat konkrétní místa v textu.
Z předmluvy PAPEŽE BENEDIKTA XVI.:

Doporučuji vám k četbě zcela mimořádnou knihu Katechismus katolické církve pro mladé, takzvaný YOUCAT, která vznikla pod úspěšným vedením vídeňského arcibiskupa Christopha Schönborna. Doufám, že kniha bude inspirující a hojně zaujme mladé lidi. Kniha je mimořádná svým obsahem i způsobem, jakým spatřila světlo světa...

YouCat - další informace

YouCat - online koupit