Bohoslovci českých diecézí zvou mladé muže na adventní víkendové setkání, které se koná ve dnech 28.-30. 11. 2008 v Arcibiskupském semináři v Praze. Pro účastníky jsou připraveny přednášky, diskuze, setkání se zajímavými lidmi i prostor ke ztišení a modlitbě. Přihlásit se je možné do 21. 11.
V probíhajícím Roce sv. Pavla bude tématem víkendového setkání citát ze Skutků apoštolů "Kdo jsi, Pane?" (9,5). Zváni jsou mladí muži od 15 let. Program je určen všem, kteří hledají svou životní cestu a chtějí prohloubit svůj vztah s Bohem. Smyslem setkání je umožnit mladým mužům setkání s vrstevníky i se společenstvím seminaristů.

S sebou: Bibli, spacák, příp. i ministrantské oblečení. Začátek setkání je v pátek v 18 hodin a konec v neděli po obědě. Cena za pobyt je formou dobrovolného příspěvku.

Účast je třeba nahlásit do 21. listopadu 2008 na internetových stránkách Arcibiskupského semináře, e-mailem: seminariste@arcs.cuni.cz, telefonicky na č. 220 181 404 nebo písemně na adresu: Arcibiskupský seminář, Thákurova 3, 160 00 Praha 6.

Kněžský seminář má za úkol vychovávat budoucí kněze. Klade se zde důraz na přípravu lidskou, duchovní a pastorační. V České republice existují dva semináře. Bohoslovci českých diecézí (Praha, Hradec Králové, Litoměřice, Plzeň a České Budějovice) studují v Arcibiskupském semináři v Praze a svou intelektuální formaci získávají na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy. Moravští bohoslovci (diecéze Olomouc, Brno a Ostrava-Opava) studují v Arcibiskupském kněžském semináři v Olomouci a teologické poznatky získávají na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého.