Proglas zahajuje nový vzdělávací cyklus Od Říše římské k Evropské unii s podtitulem Poselství osobností křesťanské Evropy. Jedná se o výukový seriál určený především studentům a kulturně orientovaným dospělým posluchačům.
Cyklus chce přiblížit vybrané kapitoly dějin Evropy se zřetelem k jejím křesťanským kořenům. Představeny budou známé i méně známé osobnosti, které svým životem souvisely s územím dnešní Evropské unie, zasloužily se o formování demokratických států, zásadním způsobem přispěly k šíření evangelia nebo vynikly příkladným způsobem života.

Od neděle 22. srpna uvádíme sérii Světla Francie a jejich vyzařování na celý kontinent (začátek je v 10:30). Kapitoly věnující se dalším zemím i jednotlivým osobnostem.přineseme ve večerním programu od 22. hodiny; z nejbližších pořadů:
Křesťanské Maďarsko (17. srpna), Křesťanské Slovensko (14. září), Křesťanské Čechy (28. září), Křesťanské Rakousko (5. října), Edita Stein (12. října), Křesťanský Balkán (19. října).

Autoři jednotlivých dílů: Jiří Stejskal, Markéta Šindelářová, Kateřina Rózsová, Filip Breindl. Seriál vznikl díky podpoře Ministerstva kultury.


http://www.proglas.cz