Britští biskupové vyzývají k potlačení terorismu zvýšením míry sociální spravedlnosti.
Londýn (GB)/KAP: Katoličtí biskupové Velké Británie vyzvali k odstranění také sociálních kořenů terorismu a k vytvoření větší míry sociální spravedlnosti ve světě.

"Všechno, co vede k tomu, aby byly odstraněny enormní hospodářské, sociální a politické nerovnosti, slouží k budování míru a odstraňování válečného nebezpečí", uvádí se v prohlášení, které uveřejnil v Londýně předseda biskupské konference kardinál Cormac Murphy-O´Connor.

"Je naší povinností nalézat důvody násilí, jež vedly k takovýmto teroristickým úderům, aby jim mohlo být v budoucnosti zabráněno", zdůrazňuje kardinál. Boj za překonání terorismu by neměl vést k tomu, aby byly přehlíženy zásadní nespravedlnosti.

Biskupská konference současně poukazuje na rizika vojenských operací a kritizuje výraz "válka". Výběrem takovýchto slov může být vyvoláváno nebezpečí neomezené eskalace násilí. Každá vojenská akce v souvislosti s teroristickými útoky na New York a Washington se musí soustředit na potlačování zla a potrestání skutečných viníků.



Převzato z tisk.cirkev.cz