V sobotu 12. února 2011 proběhne v Praze na Vyšehradě v rámci památky svatého Valentina již třetí Pouť snoubenců. Připomínáme, že na pražském Vyšehradě je uchováván ostatek sv. Valentina.
Na programu bude celodenní rekolekce pro předem přihlášené snoubence od 9,00 do 15,00 a poutní mše svatá v 15,30 ve vyšehradské bazilice sv. Petra a Pavla. Na rekolekci, kterou povede P. Prokop Brož, se páry snoubenců přihlašují nejpozději do 7. února telefonicky či mailem v Centru pro rodinu nebo přes formulář na webu http://manzelstvi.cz/valentin/, kde je možno nalézt též aktuální informace. Pozor, kapacita rekolekce je omezena! Příspěvek účastníků obnovy je 100Kč na pár.

Na poutní bohoslužbu pak srdečně zveme všechny ty, kteří vážně do budoucna uvažují o vstupu do manželství! Během pouti snoubenců budeme informovat o různých formách příprav na manželství v diecézi. Pouť snoubenců časově předchází tradičnímu Národnímu týdnu manželství (http://tydenmanzelstvi.cz), který proběhne ve dnech 14. až 20. února 2011 na téma „Věrnost není slabost“.