Zenon Ziólkowski v Praze
Karmelitánské nakladatelství spolu s Pastoračním střediskem sv. Vojtěcha (Thákurova 3, Praha 6) pořádají ve čtvrtek 22.11. v 19:30 setkání s autorem úspěšné zajímavé knihy Nejtěžší stránky Bible. Srdečně vás zveme.
Na webu Karmelitánského nakladatelství si z knihy můžete přečíst některé kapitoly.

Kapitoly z knihy na tomto webu:

Antikrist v Bibli?
V Novém zákoně je zmínka o tajemné bytosti, Kristově protivníku, antikristovi. Jedná se o konkrétní osobu, nebo to je personifikace nepřátelství vůči Kristovi?

Bylo více zmrtvýchvstání ?
Ježíšovo zmrtvýchvstání nebylo ničím novým - ve víře starověkých národů se setkáváme s mnoha příklady zmrtvýchvstání. Neovlivnily snad apoštoly a první křesťany natolik, že připisovali zmrtvýchvstání i Kristovi? jaký vztah mají pohanské mýty o zmrtvýchvstání k vyprávění evangelií?

Hledání Noemovy archy
Koncem února roku 1974 přinesly tiskové agentury zprávu, že americký satelit zkoumající přírodní zdroje Země vyfotografoval horu Ararat v Íránu. Na snímcích byly vidět obrysy jakéhosi tmavého předmětu, který by mohl být podle názoru vědců pozůstatkem Noemovy archy. Je možné, že by se z ní mohlo něco dochovat až do dnešní doby? Co lze dnes říci o potopě a Noemově arše?

Kdy vstoupil Kristus do nebe?
Mám jisté pochybnosti ohledně doby Kristova nanebevstoupení a ještě více jich ve mně vyvolává pokus tuto událost si představit. K čemu byla ta cesta ze země do pekla...? Vlastně nevím, kam Kristus šel: zda na zemi, nebo do nebe.

Měl Ježíš bratry?
Evangelia mluví o Ježíšových bratřích a také o tom, že Maria ho porodila jako prvorozeného syna. Jak lze tyto zmínky o Ježíšových sourozencích chápat?

Mluvili cizími jazyky ?
Ve Skutcích apoštolů čteme, že apoštolové mluvili po seslání Ducha svatého cizími jazyky. Máme brát toto tvrzení doslovně? Byl by to jedinečný jev, protože mluvili k lidem patnácti národností a každý je slyšel ve své mateřštině. Dostali tento dar už natrvalo? Je možné tento dar chápat jinak?

Svět stvořený v šesti dnech ?
Podle Písma svatého byl svět stvořen v šesti dnech. Dnes zcela jistě víme, že vesmír vznikal miliardy let. Biblické údaje jsou tedy v rozporu s vědou. Jak to vysvětlit?