VOX 008 chce přinést průřez tím nejlepším z tvorby hudebních skupin reflektujících poselství evangelia. Volně navazuje na deset ročníků festivalu Vox Clamantis, který se v 90. letech stal známou, kvalitní a žánrově pestrou přehlídkou domácích i zahraničních účinkujících. Hudba prezentovaná na VOXu by měla být vyjádřením svobody uměleckého projevu bez hranic konfesí.
Festival bude i letos žánrově pestrý,v rozmezí od world-music, folk-rock, pop a gospel, přes indie až po worship; představí se česko-africká skupina NSANGO MALAMU (CZ, Angola, Kongo), dále GOSPEL LIMITED, DEEP INSIDE, zpěvačka JANA PEŘTOVÁ s kapelou, dnes již legendární OBOROH, dále GORO, britsko-český JOHN DE JONG QUARTET a slovenské LÁMAČSKÉ CHVÁLY.

Akci pořádá Arcidiecézní centrum pro mládež, Sdruženi Pyramida a hudební vydavatelství Rosa, za podpory MČ Prahy 11, Společnosti pro duchovní hudbu a Psalteria.

Benefiční výtěžek bude věnován o.s. TEEN CHALLENGE PRAHA, křesťanské organizaci, která pomáhá mladistvým s problémem závislosti na drogách.

5. ročník festivalu se koná v sobotu 22. 11. 2008 od 14 do 22 hodin, již podruhé v nových prostorách Komunitního centra Matky Terezy, U modré školy 1,
Praha 11 (metro C – Háje).

Během festivalu bude přímo na místě k dispozici občerstvení, možnost nákupu knih, CD a DVD, a také bude letos poprvé v provozu dětský koutek. Po dohodě je také možné v den konání festivalu zajistit levné ubytování mimopražským návštěvníkům.

Více informací, najdete na oficiálním webu festivalu www.vox.signaly.cz, kde je také možné si do 11.11. koupit vstupenky za zvýhodněnou cenu.

Lucie Haschková
koordinátorka příprav festivalu