Na vlnách českého vysílání Vatikánského rozhlasu můžou posluchači od nového roku slyšet cyklus pořadů historika Jaroslava Cuhry "Čeští teologové 50. let 20. století". Cyklus zahájily relace o A. Kajprovi a J. E. Urbanovi. Texty jsou zveřejněny také ve webovém archivu na adrese: www.radiovaticana.cz
Česká sekce Vatikánského se ve svých vysíláních zaměřuje především na aktuální zpravodajství z Vatikánu a z prostředí světové církve, s důrazem na aktivity a učení Svatého Otce. První část zpravodajského pořadu je nejčastěji vyhrazena činnosti Jana Pavla II. a Svatého stolce. Druhá část je věnována událostem ze života církve ve světě, popřípadě důležitým informacím z domova. Zpravodajství je doplněno komentáři a rozhovory s osobnostmi náboženského, církevního, společenského a politického života. Středeční vysílání je věnováno generální audienci Svatého Otce, v neděli jeho promluvě před modlitbou "Anděl Páně" nebo "Raduj se nebes Královno" a komentáři "Církev a svět". V pátek jsou vysílány pravidelné promluvy P.Tomáše Špidlíka SJ.

Na začátku května minulého roku česká sekce Vatikánského rozhlasu vytvořila nové webové stránky RadioVaticana.cz. Návštěvníci na nich najdou textový archiv vysílání, audiozáznam nejaktuálnějšího pořadu, fotogalerii, program vysílání a řadu informací o Vatikánském rozhlasu.

Ve webovém archivu české sekce lze najít aktuální zpravodajství, komentáře (především pravidelné komentáře P. Josefa Koláčka a P. Daniela Hermana), řadu úvah a reportáží. Na webu návštěvníci najdou také přepisy některých rozhovorů s osobnostmi náboženského, církevního a společenského života. Nechybí ani archiv oblíbených pátečních promluv P. Tomáše Špidlíka. Pro velký zájem návštěvníků začala redakce webu RadioVaticana.cz na konci minulého roku zpřístupňovat i starší úvahy tohoto českého jezuity, které zazněly na vlnách Vatikánského rozhlasu v uplynulých letech.

Český pořad je vysílán každý večer v 19.30 hod.
- na středních vlnách 1530 a 1467 kHz
- na krátkých vlnách 4005, 5890 a 7250 kHz, tedy v pásmu 75, 51 a 41 m

Reprízu večerního pořadu je možné slyšet následující den ráno v 5.10 hod.
- na středních vlnách 1530 kHz
- na krátkých vlnách 4005 a 5890 kHz, tedy v pásmu 75 a 51 m

České pořady reprízuje také Rádio Proglas:
- ve všední dny v 8.45 a 20.45 hod.
- v sobotu a v neděli v 7.00 a ve 20.15 hod.