Postava sv. Jana Nepomuckého patří mezi nejzajímavější české světce. S jeho sochami se setkáme nejen v každé české vsi, ale i v Latinské Americe či Asii. Kdo to ale byl? Stal se světcem jen proto, aby nahradil M. J. Husa, nebo to byla skutečně postava, která si naši úctu dodnes zaslouží?
Petr Vaďura připravil o Janu z Pomuku dvoudílný pořad, v němž bude o známém - neznámém českém světci mluvit jezuita P. Miroslav Herold. Poslouchejte nedělní Křesťanskou vlnu z Plzně, a to online 15.4.2007 od 7:03 na adrese www.ceskyrozhlas.cz/audio/vysilani - kliknout na ČRo Plzeň.
Od 16.4.2007 možno poslechnout i ze záznamu na adrese:
www.rozhlas.cz/nabozenstvi/krestanskavlna




V neděli 15.4.2007 vysílal Český rozhlas Plzeň v relaci Na křesťanské vlně první část dvoudílného pořadu o sv. Janu Nepomuckém (možno poslechnout ze záznamu na adrese: http://www.rozhlas.cz/nabozenstvi/krestanskavlna/_zprava/336959.)

V něděli 22.4.2007 bude odvysílána druhá část, ve které se dozvíme, jak to bylo s nevyzrazením zpovědního tajemství králi Václavu IV., jak vznikl kult Jana Nepomuckého i jak se úcta k tomuto českému světci rozšířila po celém světě.

Hostem Petra Vaďury bude opět jezuita P.Miroslav Herold.

Poslouchejte 22.4.2007 od 7:03 na frekvencích Českého rozhlasu Plzeň, nebo online na adrese www.ceskyrozhlas.cz/audio/vysilani - kliknout na ČRo Plzeň.

Od 23.4.2007 možno poslechnout i ze záznamu na adrese:
http://www.rozhlas.cz/nabozenstvi/krestanskavlna