Jiný klíč neexistuje

Ke každému zámku patří klíč. Každá brána má svůj zámek a ten lze otevřít pouze jediným klíčem. Smrt bránu zavřela a hřích ji uzamkl. Kříž je tím klíčem, který otevírá bránu smrti a odemyká zámek hříchu. Kříž otevírá nebeskou bránu a jiný klíč neexistuje.

Nebeská brána se nachází tam, kde se nebe a země dotýkají, na vrcholu hory Kalvárie. Někteří si myslí, že ta brána není na zámek a otevírá se tak, že se vyrazí, ale když se k ní přiblížíme, zjistíme, že má zámek, který lze otevřít jen klíčem. Existuje jen jeden pravý klíč a tím je Kristův kříž.

Neunavujte se hledáním jiných klíčů, kterými by se dala otevřít nebeská brána, nebo vyráběním nějakých dalších. Je mnoho těch, kteří svůj život stráví vymýšlením svých vlastních klíčů a doufají, že jimi budou moci bránu otevřít. Mnozí se také Kristovu kříži vysmívají. Před touto bránou ale bude zřejmé, že všechny ostatní klíče jsou marnost.

Radost nakonec o mnoho převýší
vaše utrpení a únavu

Celý váš život je cestou k nebeské bráně. Noste tedy Kristův kříž a budete mít klíč k nebeské bráně. Noste Kristův kříž radostně, zaníceně a odvážně. Neplačte a nelamentujte pokaždé, když selžete. Nářky a lamentování netvoří dějiny spásy. Dějiny spásy se tvoří slzami obrácení. Jediná slza lítosti stačí k otevření brány.

Neste Kristův kříž a jděte v jeho šlépějích. Až dorazíte k bráně, pocítíte, že radost z vaší cesty o mnoho převyšuje vaše utrpení a únavu z pochodu. Štěstí, že jste dorazili do cíle, převýší bolest vaší cesty nesčetněkrát.

Cesta na vaši kalvárii je dlouhá a Kristův kříž nesete na svých ramenou. Máte mnoho nepřátel, protože jsou to nepřátelé kříže, ale nehleďte na ně. Střežte své společenství, vaším zřízením ať je evangelium. Modlete se, aby se zatvrzelá srdce obměkčila. A nemějte strach, protože Kristovo světlo povstane a zazáří, kříž a církev se zaskví. Vytrvejte ve víře v Krista, nemějte strach, důvěřujte Bohu vzkříšení a života. Jemu náleží všechna sláva na věky věků.